16 rutor
Smuldeg
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumstempererat smör
Fyllning
250 g hallon
½ dl strösocker
2 msk maizenastärkelse
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen.
Tillsätt smöret i bitar. Nyp ihop till en smuldeg. Jag använde en matberedare, men det funkar även att göra för hand.
Tryck ut hälften av smuldegen i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Tips: skrynkla ihop pappret först så är det lättare att forma det sen.
Blanda hallon, socker och maizena i en bunke. Lägg fyllningen över smuldegen.
Strö den andra halvan av smuldegen över hallonen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 25-30 minuter. Pajen ska få lite färg.
Låt svalna och skär i rutor.
Servera som de är eller med vaniljsås. Recept på enkel god rårörd vaniljsås hittar du HÄR
Receptet kommer från Fredrik Nylén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar