söndag 7 februari 2021

Hallonpajrutor

 

16 rutor


Smuldeg

3 dl vetemjöl

3 dl  havregryn

1 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g rumstempererat smör


Fyllning

250 g hallon

½ dl strösocker

2 msk maizenastärkelse



Blanda alla torra ingredienser till smuldegen.

Tillsätt smöret i bitar. Nyp ihop till en smuldeg. Jag använde en matberedare, men det funkar även att göra för hand.

Tryck ut hälften av smuldegen i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Tips: skrynkla ihop pappret först så är det lättare att forma det sen.

Blanda hallon, socker och maizena i en bunke. Lägg fyllningen över smuldegen.

Strö den andra halvan av smuldegen över hallonen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 25-30 minuter. Pajen ska få lite färg.

Låt svalna och skär i rutor.

Servera som de är eller med vaniljsås. Recept på enkel god rårörd vaniljsås hittar du  HÄR




Receptet kommer från Fredrik Nylén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar