Muffins 10 st
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
50 g smält smör
1,25 dl mjölk
Vispa ägg och socker poröst, ca 5 minuter med elvisp.
Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma.
Tillsätt smör och mjölk och rör ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i muffinsformar. Ställ formarna i en muffinsplåt för att de ska hålla formen.
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
50 g smält smör
1,25 dl mjölk
Vispa ägg och socker poröst, ca 5 minuter med elvisp.
Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma.
Tillsätt smör och mjölk och rör ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i muffinsformar. Ställ formarna i en muffinsplåt för att de ska hålla formen.
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna.
Fyllning
250 g mandelmassa
1½ tsk malen kardemumma
1 msk vaniljsocker
0,75 dl florsocker
0,75 dl mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker att pudra över
Blanda ihop alla ingredienser utom mjölk och grädde.
Ta lite mjölk i taget tills du får önskad konsistens.
Skär av ett lock på muffinsen.
Gröp ev ur lite ur muffinsenen.
Lägg i fyllningen.
Spritsa eller klicka ut uppvispad grädde över fyllningen.
Lägg på locket.
Pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar