Rulltårta
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
röd pastafärg
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 5 minuter.
Sikta ner potatismjöl, mjöl och bakpulver.
Blanda snabbt och försiktigt ihop till en jämn smet.
Lägg över ca 1 dl av smeten i en skål och tillsätt lite röd pastafärg. Blanda försiktigt till jämn färg.
Häll den rosa smeten i en spritspåse och klicka ut prickar på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 1½ minuter.
Ta ut plåten och häll över den ljusa smeten. Grädda i ytterligare ca 5 minuter.
Låt svalna något.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Låt kallna helt.
Dekoration
vispgrädde
hallon
frystorkade hallon
gelehjärtan
Lägg på hallonsylt på den sidan som bara är ljus.
Rulla ihop så att de rosa prickarna syns utåt.
Ställ svalt en stund för att den ska sätta sig.
Skär i skivor.
Dekorera med vispad grädde, hallon, frystorkade hallon och gelehjärtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar