lördag 18 april 2020

Asiatisk färsgryta


4 personer

1 purjolök
2 msk färsk ingefära
2 klyftor vitlök
1 röd chili
600 g fläskfärs eller kycklingfärs
2 msk fisksås
2 msk japansk soja
4 dl kokosgrädde (1 burk)
1 påse färsk bladspenat (200 g)
saft från 1 lime
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör:
nudlar t ex risnudlar eller shiratakinudlar
1 lime i klyftor

Finhacka purjon.
Skala och riv ingefära.
Pressa vitlöken.
Finhacka chilin.

Stek färsen helt klar i lite olja.
Tillsätt purjo, ingefära, vitlök och chili. Fräs tills löken är mjuk.

Tillsätt fisksås,soja och kokosgrädde.
Låt puttra i 5 minuter.

Tillsätt limesaft och spenat.
Vänd runt och smaka av med salt och peppar.

Koka nudlarna enligt anvisningar på paketen.
Servera med limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar