lördag 18 april 2020

Budapeststubbe


6 äggvitor
3 dl strösocker
45 g marsanpulver
100 g kokos

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda marsanpulvret med sockret och vänd försiktigt ner det i smeten.
Vänd sist ner kokosen försiktigt.
Ta fram en långpanna 30 x 40 cm och lägg på ett bakplåtspapper.
Pensla lite neutral olja på pappret.
Spritsa ut ränder av smeten (på längden). Då går det lättare att rulla den sedan utan att den spricker.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.

När tårtbotten har svalnat vänder man den upp och ner på ett annat bakplåtspapper och drar försiktigt bort bakplåtspappret. Det brukar gå lätt eftersom man har oljat det.


Fyllning

3 dl vispad grädde
1 burk mandarinklyftor
hallon (mängd efter behag)

Rulla försiktigt ihop tårtan. Ta hjälp av bakplåtspappret.


Dekoration

smält choklad som ringlas över tårtan
1 dl vispad grädde
färska blåbär
vindruvor
passionsfrukt i klyftor

Man kan självklart dekorera med vilka frukter man vill.

På bilderna nedan ser ni att jag gjorde 1 hel rulle + ½ rulle till för att det skulle räcka till hela sällskapet. Receptet ovan är till en stor rulle.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar