lördag 25 april 2020

Morotstårta


Tårtbotten

4 ägg
2,25 dl rapsolja
6 dl finrivna morötter
4,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt

Vispa ägg, olja och morötter med elvisp i 5 minuter.
(Täck gärna över bunken med något för det stänker mycket.)
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i en smord och bröad springform.
Grädda i 175 grader i 60-70 minuter.


Medan tårtbotten svalnar så gör man glasyren.


Glasyr

100 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl florsocker

Vispa smöret med elvisp i några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.


Jag brukar dela tårtbotten på mitten och lägga hälften av glasyren där.
Resterande glasyr brer man ut ovanpå tårtan.
Jag dekorerade sedan med lite marsipan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar