lördag 25 april 2020

Citronkladdkaka


Kladdkaka

150 g smör
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 ägg
zest från 1 citron


Glasyr

25 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 5 tsk färskpressad citronsaft

kokos att strö över


Smält smöret i en kastrull.
Lägg i socker och mjöl. Rör om.
Tillsätt äggen och rör ihop till en klumpfri smet.
Avsluta med att lägga i citronzesten och blanda runt.
Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 24 cm i diameter. Jag bröade med kokos.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 17 minuter.

Låt svalna.

Smält smöret till glasyren.
Tillsätt florsocker och vaniljsocker.
Fortsätt sedan med citronsaften lite i taget till önskad konsistens.
Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.

Ställ kallt så att kakan sätter sig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar