fredag 3 april 2020

Lasagne


1 rödlök
1 zucchini
3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk torkad oregano
2 dl vatten

Hacka rödlöken.
Tärna zucchinin i små bitar.
Fräs löken i en stekpanna.
Pressa ner vitlöksklyftorna.
Stek färsen.
Lägg i alla övriga ingredienser. Koka ihop och låt koka några minuter på svag värme.


Sås

2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl riven ost
salt 
svartpeppar

Smält smöret i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Vispa ner mjölken lite i taget.
Koka upp och låt koka på svag värme under omrörning tills såsen har tjocknat.
Rör ner den rivna osten som får smälta, inte koka.
Smaka av med salt och svartpeppar.

1 paket färska lasagneplattor (200 g)
1 dl riven ost

Ta fram en form, ca 20 x 30 cm. Anpassa formen efter lasagneplattorna och antal lager fyllning efter din egen form.
Börja med ett lager ostsås, därefter lasagneplattor.
Lägg färsfyllningen över.
Fortsätt sedan på samma sätt tills du har använt allt.
Avsluta med ett lager lasagneplattor och ostsås.
Strö över riven ost.

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

Servera med en god sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar