måndag 6 april 2020

Påsktårta


Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½-2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (20 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg ev över lite folie mot slutet om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.


Fyllning 1

Vaniljkräm: 2 dl mjölk som vispas ihop med 5 msk marsanpulver
1 dl vispad grädde


Fyllning 2

500-600 g mosade jordgubbar
1 dl vispad grädde


Spackel

1 dl vispad grädde


Dekoration

chokladfingrar runt om
Jag knöt även ett gult sidenband runt om.

2 dl vispgrädde + grön pastafärg/karamellfärg
Vispa upp och spritsa ut över tårtan.

Blommorna och kycklingarna är gjorda av marsipan och non-stop.

1 Kinderägg

några chokladägg


Vimplarna är utskrivna från printables.se och sedan uppsatta på ett snöre mellan två grillpinnar.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar