onsdag 16 juni 2021

Choklad- och jordgubbstårta


Saftig chokladkaka

3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i en smörad och bröad springform (rund, ca 24 cm i diameter).
Grädda på 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.

Receptet är till 1 chokladkaka. Jag gjorde tre stycken för att kunna bygga på höjden. 

Kaka 1: form på 24 cm i diameter.
Kaka 2: form på 20 cm i diameter. (Jag skar bort lite efteråt för att få den lite mindre.)
Kaka 3: form på 10 cm i diameter + några muffins

Den här tårtan har inga fyllningar utan består endast av saftiga chokladkakor.
Skär till dem i önskade storlekar och stapla på varandra.
Klä in tårtan med jordgubbstäcket och dekorera med extra jordgubbar.


Jordgubbstäcke

3 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
400 g jordgubbar i småbitar

Vispa grädden ganska hårt i en bunke.
Ta en annan bunke och vispa ihop ost och socker.
Blanda ihop detta med grädden.
Rör försiktigt i jordgubbarna.
Fördela den här härliga jordgubbsblandningen över tårtan.

Dekorera med extra jordgubbar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar