Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.
Fyllning 1
Vaniljkräm:
2 dl mjölk som vispas ihop med 5 msk marsanpulver
1 dl vispad grädde
Fyllning 1
Vaniljkräm:
2 dl mjölk som vispas ihop med 5 msk marsanpulver
1 dl vispad grädde
Bred ut vaniljkrämen på den understa tårtbottnen.
Vispa grädden och bred ut över vaniljkrämen.
Fyllning 2
500 - 600 g mosade jordgubbar, 1 liter
Jag brukar mosa jordgubbarna med en gaffel och sedan låta dem rinna av i en sil. Pressa inte. Nu blir det lagom saftigt till tårtan.
Bred ut jordgubbarna över den andra tårtbotten.
1 dl vispad grädde
Vispa grädden och bred ut över jordgubbarna.
Spackling
2 dl vispgrädde
Vispa grädden och täck tårtan med den.
Dekoration
Uppvispad vaniljpannacotta till rosorna.
Pannacotta
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 msk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Värm grädde och vaniljsocker.
När grädden är varm tar man bort den från plattan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma grädden. Rör tills de är helt upplösta.
Ställ kallt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Vispa upp pannacottan med elvisp.
Spritsa rosor runt tårtan. Jag använde tyllen Wilton 1M. Börja i mitten och gör cirkelrörelser utåt så blir det fina rosor.
Svart och röd marsipan till klubbmärket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar