tisdag 29 juni 2021

Räkcheesecake

 Den här cheesecaken gör man med fördel dagen innan den ska serveras. Fantastiskt god!


Botten

250 g kavring (eller något annat mörkt bröd)
100 g smält smör


Fyllning

5 gelatinblad
400 g philadelphiaost
3 dl creme fraiche
½-1 finhackad rödlök
1 burk stenbitsrom
500 g räkor med skal (200 g räkor utan skal)
2-3 msk finhackad dill
2 msk citronsaft
salt
peppar


Dekoration

Dekorera med det du tycker är gott. Jag använde dessa ingredienser:

ägg i klyftor
stenbitsrom
räkor
dill
gräslök
citron
tomater
rödlök


Mixa brödet i en mixer.
Smält smöret och blanda det med brödet.
Tryck ut bröddegen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten.
Ställ kallt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Rör ihop philadelphiaost och creme fraiche.

Finhacka rödlöken och (skala) och hacka räkorna.
Rör ner detta i ostblandningen.

Tillsätt rom, dill och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
Vänd ner detta i smeten och blanda ordentligt.

Häll smeten över brödbotten och ställ kallt i minst 5 timmar, men gärna över natten.

Dekorera innan servering.











Receptet kommer från Jenny Warsén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar