tisdag 29 juni 2021

Midsommartårta

Dottern och kusinen 13 och 12 år gamla fixade årets midsommartårta. Verkligen fin och god!

Tårtan räcker till ca 10 personer.


Rulltårtebotten

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker mycket pösigt, 5 minuter med elvisp.
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en smörpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i 250 grader i 5 minuter.


Fyllning

3 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
½-1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
400 g jordgubbar i småbitar

Vispa grädden ganska hårt i en bunke.
Ta en annan bunke och vispa ihop ost och socker.
Blanda ihop detta med grädden.
Rör försiktigt i jordgubbarna.
Fördela den här härliga jordgubbsblandningen över tårtan.

Rulla ihop tårtan från långsidan. Vänd skarven neråt.


Spackel

2-3 dl vispgrädde

Vispa grädden och bred ut den över rullen.

Dekorera med skivade jordgubbar och ev lite citronmeliss.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar