Dottern och kusinen 13 och 12 år gamla fixade årets midsommartårta. Verkligen fin och god!
Tårtan räcker till ca 10 personer.
Rulltårtebotten
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker mycket pösigt, 5 minuter med elvisp.
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en smörpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i 250 grader i 5 minuter.
Fyllning
3 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
½-1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
400 g jordgubbar i småbitar
Vispa grädden ganska hårt i en bunke.
Ta en annan bunke och vispa ihop ost och socker.
Blanda ihop detta med grädden.
Rör försiktigt i jordgubbarna.
Fördela den här härliga jordgubbsblandningen över tårtan.
Rulla ihop tårtan från långsidan. Vänd skarven neråt.
Spackel
2-3 dl vispgrädde
Vispa grädden och bred ut den över rullen.
Dekorera med skivade jordgubbar och ev lite citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar