Botten
6 äggvitor (spara gulorna till fyllningen, se nedan)
3 dl strösocker
45 g marsanpulver
100 g kokos
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda marsanpulvret med sockret och vänd försiktigt ner det i smeten.
Vänd sist ner kokosen försiktigt.
Ta fram en långpanna 30 x 40 cm och lägg på ett bakplåtspapper.
Pensla lite neutral olja på pappret.
Ta fram en långpanna 30 x 40 cm och lägg på ett bakplåtspapper.
Pensla lite neutral olja på pappret.
Spritsa ut ränder av smeten (på längden). Då går det lättare att rulla den sedan utan att den spricker.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.
När tårtbotten har svalnat vänder man den upp och ner på ett annat bakplåtspapper och drar försiktigt bort bakplåtspappret. Det brukar gå lätt eftersom man har oljat det.
Fyllning
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
4 äggulor (rumsvarma)
100 g rumsvarmt smör
Lägg socker, mjöl och grädde i en kastrull. Vispa ihop.
Tillsätt äggulorna.
Värm och vispa försiktigt tills det tjocknar. Det tar bara några minuter.
Ta bort kastrullen från värmen. Lägg i smöret och rör tills det har smält. Det är viktigt att smöret är rumsvarmt, annars kan krämen skära sig.
Låt svalna.
Bred krämen över tårtbotten.
1 dl uppvispad grädde
Bred den uppvispade grädden över krämen.
1 liter jordgubbar
Skölj och rensa jordgubbarna.
Skär i mindre bitar, men spara några till garnering.
Lägg de små jordgubbsbitarna över grädden.
Rulla ihop som en rulltårta.
Bred inte ut fyllningen över precis hela tårtan. Spara lite, som på bilden, så att det går bra att rulla. |
Dekoration
1½ dl vispad grädde
jordgubbar
Dekorera med grädde och jordgubbsbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar