9 st små (ca 60 ml) eller 5 st stora (ca 110 ml)
Pannacotta
250 g hallon
50 g vit choklad
1½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 msk mjölk
1½ tsk vaniljsocker
Dekoration
4-5 passionsfrukter
hallon
citronmeliss
Koka upp hallonen.
Sila bort kärnorna och behåll purén.
Finhacka chokladen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp hallonpuré, grädde, mjölk och vaniljsocker.
Tag av från värmen och smält ner chokladen i grädden.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem.
Det blir ca 5½ dl klar pannacotta.
Det blir ca 5½ dl klar pannacotta.
Häll upp i skålar eller glas.
Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Garnera med passionsfrukt, hallon och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar