onsdag 16 juni 2021

Hallonpannacotta med passionsfrukt


9 st små (ca 60 ml) eller 5 st stora (ca 110 ml)


Pannacotta

250 g hallon

50 g vit choklad

1½ gelatinblad

3 dl vispgrädde

3 msk mjölk

1½ tsk vaniljsocker



Dekoration

4-5 passionsfrukter

hallon

citronmeliss

Koka upp hallonen.
Sila bort kärnorna och behåll purén.
Finhacka chokladen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp hallonpuré, grädde, mjölk och vaniljsocker.
Tag av från värmen och smält ner chokladen i grädden.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem.
Det blir ca 5½ dl klar pannacotta.
Häll upp i skålar eller glas.
Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Garnera med passionsfrukt, hallon och citronmeliss.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar