25 rutor
9 dl havregryn
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1 dl kallt kaffe
100 g smält smör
kokos att doppa botten i
ca 150 g marsipan
guldpulver att pudra över
ca 150 g marsipan
guldpulver att pudra över
chokladsilverkulor att dekorera med
Kör havregrynen i en matberedare så att de finfördelas.
Häll i socker, kakao och vaniljsocker och mixa ihop.
Tillsätt kaffet och smöret.
Tryck ut smeten i en form ca 20 x 20 cm. Jag har en toppenbra ställbar form.
Häll på kokos på smeten.
Häll i socker, kakao och vaniljsocker och mixa ihop.
Tillsätt kaffet och smöret.
Tryck ut smeten i en form ca 20 x 20 cm. Jag har en toppenbra ställbar form.
Häll på kokos på smeten.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Vänd hela kakan upp och ner.
Kavla marsipan och lägg över. Kokossidan är alltså nu neråt. Marsipanen läggs direkt på smeten.
Skär i bitar med en vass kniv.
Pudra över guldpulver med en tesil.
Dekorera med chokladsilverkulor.
Vänd hela kakan upp och ner.
Kavla marsipan och lägg över. Kokossidan är alltså nu neråt. Marsipanen läggs direkt på smeten.
Skär i bitar med en vass kniv.
Pudra över guldpulver med en tesil.
Dekorera med chokladsilverkulor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar