lördag 5 juni 2021

Guldkakor


 25 rutor


9 dl havregryn
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1 dl kallt kaffe 
100 g smält smör

kokos att doppa botten i
ca 150 g marsipan
guldpulver att pudra över
chokladsilverkulor att dekorera med

Kör havregrynen i en matberedare så att de finfördelas.
Häll i socker, kakao och vaniljsocker och mixa ihop.
Tillsätt kaffet och smöret.
Tryck ut smeten i en form ca 20 x 20 cm. Jag har en toppenbra ställbar form.
Häll på kokos på smeten.
Ställ i kylskåp  ca 30 minuter.
Vänd hela kakan upp och ner.


Kavla marsipan och lägg över. Kokossidan är alltså nu neråt. Marsipanen läggs direkt på smeten.
Skär i bitar med en vass kniv.

Pudra över guldpulver med en tesil.
Dekorera med chokladsilverkulor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar