Pajskal
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Nyp ihop alla ingredienser till pajskalet så att det blir en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna helt.
Låt svalna helt.
citronmeliss till dekoration
* vaniljkräm = 3 dl kall mjölk vispas ihop med 7 msk marsanpulver. Låt stå ca 10 minuter och svälla.
Bred ut vaniljkrämen i det helt avsvalnade pajskalet.
Vispa grädde och bred ut den över vaniljkrämen.
* vaniljkräm = 3 dl kall mjölk vispas ihop med 7 msk marsanpulver. Låt stå ca 10 minuter och svälla.
Bred ut vaniljkrämen i det helt avsvalnade pajskalet.
Vispa grädde och bred ut den över vaniljkrämen.
Dela jordgubbarna i bitar.
Strö över jordgubbar så att de fyller formen.
Strö över jordgubbar så att de fyller formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar