onsdag 14 juli 2021

Chokladrulltårta med jordgubbsfyllning



Rulltårta

4 ägg 
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 5 minuter.
Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
Blanda snabbt och försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna något.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Låt kallna helt.

   

Fyllning

3 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
½-1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
400 g jordgubbar i småbitar

Vispa grädden ganska hårt i en bunke.
Ta en annan bunke och vispa ihop ost och socker.
Blanda ihop detta med grädden.
Rör försiktigt i jordgubbarna.
Fördela den här härliga jordgubbsblandningen över tårtan.

Rulla ihop tårtan från långsidan. Vänd skarven neråt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar