Rulltårtebotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1½ tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 5 minuter.
Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
Blanda snabbt och försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna något.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Låt kallna helt.
Fyllning
3 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
½-1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
400 g jordgubbar i småbitar
Vispa grädden ganska hårt i en bunke.
Ta en annan bunke och vispa ihop ost och socker.
Blanda ihop detta med grädden.
Rör försiktigt i jordgubbarna.
Fördela den här härliga jordgubbsblandningen över tårtan.
Rulla ihop tårtan från kortsidan. Vänd skarven neråt.
Spackel: chokladsmörkräm
250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
Hacka chokladen och smält den sedan över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa smöret med elvisp i ca 5 minuter. Det ska vi ljusgult, nästan vitt och fluffigt.
Tillsätt florsocker, äggulor, vaniljsocker och choklad.
Vispa snabbt ihop till en jämn kräm.
Spackla tårtan med krämen.
Dekoration
marsipan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar