tisdag 13 juli 2021

Dammsugartårta


Rulltårtebotten

4 ägg 
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 5 minuter.
Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
Blanda snabbt och försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna något.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Låt kallna helt.

   

Fyllning

3 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
½-1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
400 g jordgubbar i småbitar

Vispa grädden ganska hårt i en bunke.
Ta en annan bunke och vispa ihop ost och socker.
Blanda ihop detta med grädden.
Rör försiktigt i jordgubbarna.
Fördela den här härliga jordgubbsblandningen över tårtan.

Rulla ihop tårtan från kortsidan. Vänd skarven neråt.



Spackel: chokladsmörkräm

250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad


Hacka chokladen och smält den sedan över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa smöret med elvisp i ca 5 minuter. Det ska vi ljusgult, nästan vitt och fluffigt.
Tillsätt florsocker, äggulor, vaniljsocker och choklad.
Vispa snabbt ihop till en jämn kräm.
Spackla tårtan med krämen.


Dekoration

marsipan
smält mörk choklad











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar