tisdag 13 juli 2021

Jordgubbs- och blåbärspannacotta

 

5 st 


Jordgubbspannacotta

125 g jordgubbar

25 g vit choklad

0,75 gelatinblad

1½ dl vispgrädde

1½ msk mjölk

1 tsk vaniljsocker


Blåbärspannacotta

125 g blåbär

25 g vit choklad

0,75 gelatinblad

1½ dl vispgrädde

1½ msk mjölk

1 tsk vaniljsocker



Dekoration

blåbär

jordgubbar

citronmeliss


Först gör man jordgubbspannacottan, se nedan. 
Jag hällde upp den i lutande glas för att jag tycker att det blir fint med det måste man ju inte. Jag hällde strösocker i en form och sedan kunde man ställa glasen där i så att de lutar lagom mycket.
Låt stelna innan man gör blåbärspannacottan och häller över. Då står glasen som vanligt.

Koka upp jordgubbarna/blåbären.
Här kan man sedan välja om man vill ha lite bitar kvar eller om man vill ha den helt slät. Jag valde att behålla bitarna. Vill man inte det så får man sila av det.
Finhacka chokladen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp puré, grädde, mjölk och vaniljsocker.
Tag av från värmen och smält ner chokladen i grädden.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem.
Häll upp i skålar eller glas.
Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Garnera med jordgubbar, blåbär och citronmeliss.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar