20 st
Skal
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg
Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.
Fyllning
rabarber i bitar
150 g smör
3 dl havregryn
1½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Lägg rabarberbitarna i formarna.
Smält smöret.
Häll i resten av ingredienserna.
Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten över rabarberna.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Servera ljumma eller helt avsvalnade. De är goda som de är men man kan även ha vaniljsås eller glass till om man vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar