tisdag 13 juli 2021

Rabarberpaj i portionsformar


20 st

Skal

3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg

Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.
  

Fyllning

rabarber i bitar



150 g smör

3 dl havregryn

1½ dl strösocker

½ dl ljus sirap

1½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

2 msk mjölk


Lägg rabarberbitarna i formarna.

Smält smöret.
Häll i resten av ingredienserna.
Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten över rabarberna.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Servera ljumma eller helt avsvalnade. De är goda som de är men man kan även ha vaniljsås eller glass till om man vill.



Lägg i rabarberbitarna på pajskalet.

Klicka ut havresmeten över rabarberna.

Färdiggräddade.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar