Kaka
200 g kokosflingor
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2½ dl vetemjöl
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
Klä en form, 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Tips! Knyckla ihop pappret först så går det lättare att forma det i formen.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och strösocker med elvisp i 1½ minut.
Tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet och häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna helt.
Chokladganache
0,75 dl vispgrädde
200 g choklad
25 g smör
kokosflingor att strö över
Grovhacka chokladen.
Värm grädden.
Dra bort från värmen.
Lägg i chokladen och smöret och rör tills du har en slät kräm.
Låt svalna några minuter och häll det sedan över kakan.
Strö över kokos.
Låt svalna helt och skär sedan i rutor.
Receptet kommer från Camilla Hamid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar