onsdag 7 juli 2021

Bountyrutor


35 st små rutor eller 24 st stora rutor


Kaka

200 g kokosflingor

200 g smör

4 ägg

3 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

2½ dl vetemjöl

2 krm salt

2 tsk vaniljsocker


Klä en form, 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Tips! Knyckla ihop pappret först så går det lättare att forma det i formen.

Smält smöret.

Vispa ihop ägg och strösocker med elvisp i 1½ minut.

Tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet och häll smeten i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

Låt svalna helt.


Chokladganache

0,75 dl vispgrädde

200 g choklad

25 g smör


kokosflingor att strö över


Grovhacka chokladen.

Värm grädden.

Dra bort från värmen.

Lägg i chokladen och smöret och rör tills du har en slät kräm.

Låt svalna några minuter och häll det sedan över kakan.

Strö över kokos.


Låt svalna helt och skär sedan i rutor.








Receptet kommer från Camilla Hamid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar