6 portioner
Biffarna
800 g fiskfilé (Jag tog 400 g sej och 400 g lax.)
2 äggulor
1 dl vispgrädde
2 krm svartpeppar
1½ tsk salt
ströbröd eller panko
smör att steka i
Lägg fisk, äggulor, grädde, salt och peppar i en matberedare.
Kör tills du får en jämn och kladdig smet.
Häll ströbröd i en skål.
Forma biffar (12 st) och vänd dem i ströbrödet.
Stek i smör.
700-800 g potatis
smör
mjölk
salt
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Häll av vattnet när potatisen är mjuk.
Mosa potatisen med en potatisstöt eller använd en potatispress.
Tillsätt smör och mjölk, lite i taget. Jag använder elvisp för att få ihop moset. Häll i smör och mjölk tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt.
För att det ska bli snyggt så spritsade jag ut moset på tallriken.
Rårörda lingon
125 g lingon
0,75 dl strösocker
Lägg lingonen i en skål.
Häll på sockret.
Blanda tills sockret har löst sig.
Pressgurka
1 gurka
½ tsk salt
2 msk ättika (12%)
½ dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
2 krm vitpeppar
lite finhackad persilja
Skiva gurkan fint på mandolin eller med osthyvel.
Strö salt på gurkskivorna och lägg en tyngd över. Låt stå i 30 minuter.
Blanda ihop resten av ingredienserna. Rör tills sockret har löst sig.
Häll av gurkspadet som har blivit.
Lägg gurkskivorna i en skål och häll ättiksblandningen över.
Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
Tillbehör
gröna ärtor
(citron)
(dill)
Receptet kommer från Zeina Mourtada.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar