Gör 3 st bottnar. Receptet är till en botten. Det som sedan skärs bort kan t ex användas till att göra dammsugare. Se recept HÄR.
Rulltårtebotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 5 minuter.
Sikta ner potatismjöl, mjöl och bakpulver.
Blanda snabbt och försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna något.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Låt kallna helt.
Ta en botten.
Lägg på mosade jordgubbar och bred vispad grädde över.
Ta nästa botten.
Lägg på mosade jordgubbar och bred vispad grädde över.
Lägg på mosade jordgubbar och bred vispad grädde över.
Lägg på den sista bottnen.
Vispa grädde och några droppar pepparmintolja. Täck tårtan med detta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar