Förrätt till 4 personer
500 g räkor med skal
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
50 g fänkål, i små tärningar
1 tsk tomatpuré
6 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
salt
peppar
dill, till garnering
ev 4 kammusslor
Skala räkorna, men spara skalen. Ställ räkorna kallt.
Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut.
Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning och vin. Låt sjuda i 10-15 minuter.
Sila.
Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull.
Häll i grädden och låt koka i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Stek kammusslorna och skär dem sedan i tärningar.
Lägg kammusslorna och räkorna i botten på sopptallrikarna.
Häll den heta soppan över räkorna. Dekorera med lite dill och servera direkt.
Grundreceptet kommer från Leif Mannerström. Jag har bara ändrat lite grann.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar