torsdag 29 juli 2021

Skaldjurssoppa

 


Förrätt till 4 personer


500 g räkor med skal

1 gul lök, finhackad

2 msk olivolja

50 g fänkål, i små tärningar

1 tsk tomatpuré

6 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

1 dl vitt vin

3 dl vispgrädde

salt

peppar

dill, till garnering

ev 4 kammusslor


Skala räkorna, men spara skalen. Ställ räkorna kallt.

Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut.

Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärning och vin. Låt sjuda i 10-15 minuter.

Sila.

Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. 

Häll i grädden och låt koka i 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Stek kammusslorna och skär dem sedan i tärningar.

Lägg kammusslorna och räkorna i botten på sopptallrikarna.

Häll den heta soppan över räkorna. Dekorera med lite dill och servera direkt.





Grundreceptet kommer från Leif Mannerström. Jag har bara ändrat lite grann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar