söndag 25 juli 2021

Chokladcupcakes


12 st


Muffins

3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Den här smeten rör man ihop för hand med en sked, ingen elvisp.

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Smeten är ganska lös så formen behövs för att de inte ska flyta ut.
Grädda på 175 grader i 18-19 minuter.
Låt svalna.


Frosting

100 g smält smör
200 g färskost (t ex philadelphiaost)
4 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
zest från 1 citron (kan uteslutas eller bytas ut mot lime)

Smält smöret. Ja, du läste rätt!
Låt smöret svalna lite.
Vispa ihop ost, socker och citronzest med elvisp bara så att det precis går ihop. Det blir löst och det ska det vara.
Fortsätt att vispa på låg hastighet samtidigt som du häller i det smälta smöret i en tunn stråle.
Nu blir det en tjock, krämig, len och alldeles fantastisk frosting.

Spritsa eller bred ut frostingen över de helt avsvalnade muffinsen.
Jag använde tyllen Wilton 6B när jag spritsade.
Innan servering strödde jag över frystorkade hallon men det är ju inget måste.






Spritsar man på något av sätten nedan så räcker det med halva mängden glasyr till 12 stycken muffins.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar