Tårtbottnar
6 äggvitor
3 dl strösocker
45 g marsanpulver
100 g kokos
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda marsanpulvret med sockret och vänd försiktigt ner det i smeten.
Vänd sist ner kokosen försiktigt.
Dela upp smeten i 3 delar och fördela ut smeten till kvadrater med rundade hörn på bakplåtspapper. Mina kvadrater var ca 21 x 21 cm.
Jag ritar formen på baksidan av pappret. Då blir det lätt att breda ut smeten. |
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.
Fyllning 1
1½ dl vispad grädde
1 burk mandariner
100 g hallon
Fyllning 2
samma som fyllning 1
Blå rosor
6 dl vispgrädde
3 gelatinblad
185 g vit choklad
blå pastafärg
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg grädde, choklad och pastafärg i en kastrull. Rör tills chokladen har smält. Får inte koka.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i gräddblandningen.
Låt stå kallt i minst 6 timmar. Funkar utmärkt att göra kvällen innan och låta stå i kylskåp över natten.
Vispa upp grädden med elvisp.
Spritsa rosor över tårtan. Jag har använt Wiltons tyll 1M.
Wiltons tyll 1M som används till rosorna. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar