lördag 30 januari 2021

18-årstårta

 

Tårtbottnar

6 äggvitor

3 dl strösocker

45 g marsanpulver

100 g kokos

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda marsanpulvret med sockret och vänd försiktigt ner det i smeten.
Vänd sist ner kokosen försiktigt.
Dela upp smeten i 3 delar och fördela ut smeten till kvadrater med rundade hörn på bakplåtspapper. Mina kvadrater var ca 21 x 21 cm.

Jag ritar formen på baksidan av pappret.
Då blir det lätt att breda ut smeten.



Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.


Fyllning 1

1½ dl vispad grädde
1 burk mandariner
100 g hallon


Fyllning 2

samma som fyllning 1


Blå rosor

6 dl vispgrädde
3 gelatinblad
185 g vit choklad
blå pastafärg

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg grädde, choklad och pastafärg i en kastrull. Rör tills chokladen har smält. Får inte koka.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i gräddblandningen.
Låt stå kallt i minst 6 timmar. Funkar utmärkt att göra kvällen innan och låta stå i kylskåp över natten.
Vispa upp grädden med elvisp.
Spritsa rosor över tårtan. Jag har använt Wiltons tyll 1M.

Wiltons tyll 1M som används till rosorna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar