lördag 2 januari 2021

Äppelmazariner

 

16 st

Skal

3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg

Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.

   
Fyllning

2 normalstora äpplen
smör
kanel
strösocker

Skala och skär äpplena i små bitar.
Lägg äpplena i en stekpanna med smör, socker och kanel.
Stek äpplena mjuka.
Lägg äpplena på degskalen i formarna.


200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk vetemjöl

Vispa ihop allt med elvisp en kort stund.
Häll fyllningen i formarna ovanpå äpplena.

Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.

Låt svalna.

Innan gräddning.

Glasyr

3 dl florsocker
3-4 tsk vatten

Blanda ihop till en slät massa och skeda ut över mazarinerna.

Strö eventuellt över lite guldströssel.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar