16 st
Skal
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg
Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.
Fyllning
2 normalstora äpplen
smör
kanel
strösocker
Skala och skär äpplena i små bitar.
Lägg äpplena i en stekpanna med smör, socker och kanel.
Stek äpplena mjuka.
Lägg äpplena på degskalen i formarna.
200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk vetemjöl
Vispa ihop allt med elvisp en kort stund.
Häll fyllningen i formarna ovanpå äpplena.
Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Innan gräddning. |
Glasyr
3 dl florsocker
3-4 tsk vatten
Blanda ihop till en slät massa och skeda ut över mazarinerna.
Strö eventuellt över lite guldströssel.
Strö eventuellt över lite guldströssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar