300 g sockerkaka
60 g rumstempererat smör
½ dl kakao
2 msk kallt kaffe
1 msk arraksarom
300 g marsipan
50 g mörk choklad
Recept på sockerkaka hittar du HÄR. Halva sockerkakan behövs till den här dammsugarrulltårtan.
Lägg allt utom marsipanen och chokladen i en matberedare och kör ihop till en smidig deg. Det funkar att göra för hand också.
Kavla marsipanen till en rektangel.
Tryck ut sockerkaksblandningen ovanpå marsipanen.
Rulla ihop som en rulltårta.
Kavla marsipanen till en rektangel.
Tryck ut sockerkaksblandningen ovanpå marsipanen.
Rulla ihop som en rulltårta.
Smält chokladen och häll den i en plastpåse. Klipp ett litet hål i ena hörnet. Ringla chokladen över rullen.
Ställ kallt en halvtimme.
Skär i skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar