Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½-2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
3 dl vispgrädde
180 g vit choklad
Grovhacka chokladen.
Häll grädden i en kastrull.
Lägg i chokladen.
Värm tills chokladen har smält. FÅR INTE KOKA.
Ställ i kyl 5-6 timmar eller över natten.
Vispa upp med elvisp.
Vit chokladfluff |
Fyllning 2
3 dl passionsfruktscurd, recept hittar du HÄR
1 dl vispad grädde, bredes över curden
Passionsfruktscurd |
Tårtan är redo att spacklas med grädde. |
Spackling
2 dl vispgrädde
Dekoration
500 g marsipan i olika färger
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar