lördag 2 januari 2021

Skagentoast toppad med hummer

 


Skagenröra 4 personer


ca 350 g räkor med skal

5 msk creme fraiche

4 msk majonäs

½ finhackad rödlök

salt

peppar

dill

citronzest

citronsaft


Skala räkorna.

Blanda ihop räkor, creme fraiche, majonäs och rödlök.

Smaka av med salt, peppar, dill, citronzest och citronsaft.



Toast


4 skivor formfranska

1 vitlöksklyfta

olivolja att steka i


Skär bort kanterna och stek brödet i olivolja.

Dela en vitlöksklyfta och gnugga vitlöken över det stekta brödet.



Vitlöksgratinerad hummer


2 humrar

50 g rumstempererat smör

1 pressad vitlöksklyfta

salt

dill


Dela humrarna på mitten på längden.

Skala dem och lägg i en ugnssäker form.

Blanda ihop smör, vitlök, salt och dill.

Klicka ut kryddsmöret över humrarna.

Gratinera i ugnen i 200 grader i 5-10 minuter.

---------

Uppläggning


Lägg ett salladsblad på en tallrik.

Lägg på brödet och skagenröran därpå.

Toppa med ½ hummer per toast samt en klick röd kaviar eller löjrom.

Dekorera med tomat, gurka och citron.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar