Skagenröra 4 personer
ca 350 g räkor med skal
5 msk creme fraiche
4 msk majonäs
½ finhackad rödlök
salt
peppar
dill
citronzest
citronsaft
Skala räkorna.
Blanda ihop räkor, creme fraiche, majonäs och rödlök.
Smaka av med salt, peppar, dill, citronzest och citronsaft.
Toast
4 skivor formfranska
1 vitlöksklyfta
olivolja att steka i
Skär bort kanterna och stek brödet i olivolja.
Dela en vitlöksklyfta och gnugga vitlöken över det stekta brödet.
Vitlöksgratinerad hummer
2 humrar
50 g rumstempererat smör
1 pressad vitlöksklyfta
salt
dill
Dela humrarna på mitten på längden.
Skala dem och lägg i en ugnssäker form.
Blanda ihop smör, vitlök, salt och dill.
Klicka ut kryddsmöret över humrarna.
Gratinera i ugnen i 200 grader i 5-10 minuter.
---------
Uppläggning
Lägg ett salladsblad på en tallrik.
Lägg på brödet och skagenröran därpå.
Toppa med ½ hummer per toast samt en klick röd kaviar eller löjrom.
Dekorera med tomat, gurka och citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar